Ellen de Graaf 23-5-20232 minuten leestijd
Deel deze blog:

Saaie Kantoorbaan? Welnee!

De scriptschrijvers van Friends gaven Chandler Bing de saaiste baan ooit en niemand begreep of was geïnteresseerd in wat hij deed. Wanneer je je ogen sluit en je je droombaan voorstelt, is de kans klein dat je jezelf ziet opgesloten in een krappe kantoortuin met twee beeldschermen voor je neus. Maar niets is wat het lijkt. Een zogenaamd monotone kantoorbaan kan je leven verrijken op manieren die je nooit voor mogelijk hield.

De wereld aan je voeten

Je kantoor is een smeltkroes van karakters, verhalen en culturen. Collega's van allerlei pluimage brengen een rijkdom aan achtergronden, ideeën en ervaringen met zich mee. Ons Duuw-team bestaat uit bijna-bejaarden en millinials. Een collega heeft Marokkaanse ouders, een andere is in Bangladesh geboren en we hebben zelfs Noord-Hollanders! Wie nieuwsgierig blijft naar zijn of haar collega’s zal zich dagelijks verbazen en laten inspireren.

Uitdagingen? Ja, graag!

Iedere situatie die afwijkt van de dagelijkse routine roept vragen over jezelf op. Hoe ga jij om met een onredelijke klant? Ben je altijd op zoek erkenning of juist naar verbeteringen? Zoals zoveel woorden is “uitdaging” een beetje sleets geworden (zie ook: "passie"), dat neemt niet weg dat werk maakt dat je dingen doet waartoe je jezelf niet in staat achtte.

Zowel onze millenials als bijna-bejaarden komen nog regelmatig de kantoortuin in met rode wangen. Waarom? Ze hebben iets gefixt wat ze spannend vonden, waar ze tegenaan zaten te hikken, wat ze nog nooit eerder hadden gedaan maar toch bleken te kunnen.

Bouw je eigen imperium

Okee, Freek Vonk sluit een tv-contract, stapt in het vliegtuig en worstelt een robbertje met alligators. Maar jij hebt je eigen unieke mierenhoop aan relaties waar jij een belangrijke rol in speelt: je collega’s en je klanten rekenen op jou om de boel te organiseren, te verbinden, je expertise toe te passen.

De schijnbare sleur van een kantoorbaan kan je naar onverwachte hoogten brengen. Maak gebruik van de wereld aan je voeten, ga uitdagingen niet uit de weg, omarm de stabiliteit die je geboden wordt en bouw je eigen professionele imperium. Door je ogen te openen voor deze mogelijkheden, zal je ontdekken dat een kantoorbaan allesbehalve saai is. Het is een spannend pad dat je langs alle hoeken van het leven kan leiden, vol verrassende wendingen en onverwachte ontdekkingen.

You go, kantoorheld!

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik op de knop hieronder om alle blogs te bekijken.

Bekijk alle blogs
Deel deze blog: