Hylke Oldenboom 13-2-20232 minuten leestijd
Deel deze blog:

Checklist voor iedereen die geen kansen wil missen

Als HR-adviseur, corporate recruiter of hiring manager wil je natuurlijk je vacatures vervullen. Met de beste kandidaten. Wij geven je 5 tips om de parels voor de neus van je concurrent weg te kapen. 

1. Eisen, wensen of oplossingen?

Het gaat er niet om dat je de lat lager legt. Wat wel helpt, is een onderscheid te maken tussen de nice to have’s en de need to have’s. Plug and play ervaring is belangrijk, maar heb je oog voor het ontwikkelpotentieel van de kandidaat? Mensen bewegen, dus functies ook. Het helpt om te denken in rollen in plaats van in functies. 

2. Wat heb jij te bieden?

We merken nog vaak dat onze kandidaten vooral door veel hoepels moeten springen. Een goede recruiter moet ook gevoel voor sales hebben. En dat betekent niet smijten met de beste voorwaarden, maar zicht hebben op de werkelijke behoeftes van de kandidaat en daar op inspelen. Een goed sollicitatieproces is een fijn spel van perspectief bieden en uitdagen.

3. Tempo, tempo, tempo

Of we het leuk vinden of niet, mensen hebben opties. Dus zorg dat je snel reageert, de gesprekken niet te ver vooruit plant en je achterban mobiliseert om jouw proces niet te vertragen.

4. Feedback is geen luxe

Het recht op zorgvuldige en afgewogen feedback hoort onlosmakelijk bij de moeite die de kandidaat doet om kennis te maken met een potentiële werkgever. Neem er tijd voor, het geeft blijk van respect en versterkt je reputatie als goed werkgever.

5. Koester je leverancier

In een moderne organisatie is oog voor de belangen van alle stakeholders. Daar horen leveranciers ook bij. Nederland is, de bekende uitzonderingen daargelaten, gezegend met een sterke, innovatieve recruitmentbranche. Daar werken bevlogen mensen die het hardst rennen voor gecommitteerde klanten.

Wereldschokkend? Niet echt, en dat realiseren we ons. Maar zoals zo vaak zit in de executie het verschil. Durf jij je proces te scoren op deze 5 punten? Laat ons weten hoe jij scoort. Een duwtje nodig in de juiste richting?

Download de checklist en hang 'm op!

Klik op de knop hieronder om de checklist te downloaden.

Download de checklist
Deel deze blog: