Hylke Oldenboom 6-6-20243 minuten leestijd
Deel deze blog:

Van corporate naar goed doel

Je expertise inzetten voor een goed doel; voor velen een grote wens. De stap zetten naar een baan bij een goed doel is echter niet altijd makkelijk. Het kan qua financiën een stap terug betekenen en vaak vragen maatschappelijke organisaties om werkervaring in een vergelijkbare omgeving. Duuw mocht onlangs procedures begeleiden waar de overstap wel gerealiseerd werd.

De stap naar een goed doel

“Ik had al langer de ambitie om voor een goed doel te werken” aldus Mirjam van der Toorn, communicatieprofessional. “Uiteindelijk wil je toch het verschil maken voor mensen en omgeving. Ik volg Duuw al langer en zag op LinkedIn dat ze een vacature hadden bij Metakids. Voor mij voelde dit als de kans waar ik wel op moest inspringen.”

Ellen Serphos heeft ruime ervaring als Office Manager en vooral gewerkt voor grote corporate bedrijven: “Werken op het hoogste niveau, onder druk en met grote belangen; het is zeker spannend. De zakelijke dienstverlening is voor support professionals een geweldige leerschool. Maar er kwam ook een moment dat ik voelde dat de mentaliteit niet meer past bij wie ik geworden was en dat de druk tegen mij werkte.”

Metakids en Duuw

Mirjam en Ellen werken nu voor Metakids, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen metabole ziekten bij kinderen. Nataly Entius is operationeel manager bij Metakids en was betrokken bij de aanname van Mirjam en Ellen:

“We zitten in een super dynamische fase; this is the moment! Onze ambitie is om nog veel meer onderzoek te ondersteunen en kinderen te redden. Het werken voor een goed doel is wezenlijk anders: er zijn bijvoorbeeld minder faciliteiten en vaak diverse stakeholders. Die complexiteit en dynamiek maakt het leuk, maar het is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Duuw heeft dat goed begrepen. Met Ellen en Mirjam halen we als organisatie de professionals binnen die weten wat het is om resultaten te boeken. Tegelijk; zonder hart voor ons doel gaat dat niet, die drijfveer moet je echt hebben.”

Ellen over de rol van Duuw: “Het is zo belangrijk dat je begeleid wordt door iemand die oprecht aandacht voor jou en je achtergrond heeft. Denise (Consultant bij Duuw, red.) heeft mijn dromen vertaald naar een prachtige baan op een manier waar ik heel blij mee ben. Dat heb ik ook wel eens anders meegemaakt.”

Mirjam: “Ik had nog geen goede doelen ervaring. Denise heeft Metakids geadviseerd te kijken naar mijn expertise en daar stonden ze voor open. Bovendien stond ze dag en nacht voor mij klaar en heeft ze mij perfect voorbereid.”

Zoek jij een baan waar je het verschil kunt maken?

Wij maken graag kennis met je!

Neem contact op
Deel deze blog: