Hylke Oldenboom 5-8-20243 minuten leestijd
Deel deze blog:

Hybride werken: thuis in je pyjama of toch liever naar kantoor?

Met veel te lange haren (kappers dicht) en veel te bruine hoofden (ongekend mooi weer en verplicht wandelen) leek de coronaperiode een revolutie in te luiden in onze fysieke werkomgeving. Nooit meer wilden we terug naar de lawaaiige kantoortuin en hoe hadden we ooit bedacht dat fysiek vergaderen een nuttige tijdsbesteding zou zijn?

Inmiddels lijkt remote werken weer over zijn hoogtepunt heen. De kantoorpanden zijn goed gevuld en we sluiten elke morgen weer keurig aan in de file. Wat is er overgebleven van de “harde reset”? Zijn we terug bij af of hebben we toch wat geleerd?

De voordelen van thuiswerken zijn evident

Niemand zal graag afscheid nemen van de vrijheid om je eigen tijd in de delen en je werktijden aan te passen aan je privébehoeften. Zinloze reistijd kan ons gestolen worden, het scheelt geld en het is beter voor het milieu. Kortom, thuiswerken is comfortabel, pragmatisch en duurzaam. Voor veel werkgevers was het even wennen, maar inmiddels zijn thuiswerkvergoedingen ingeburgerd, managers hebben hun stijl van leidinggeven aangepast en kan er bespaard worden op vierkante meters.

Van alleen thuiswerken worden we ongelukkig

De sociale functie van werken op kantoor kan niet onderschat worden. Goede werkgevers onderscheiden zich door een omgeving te creëren waar intensief samengewerkt wordt, waar tijd en ruimte is voor gezelligheid, vermaak en verdieping. En nu blijkt roddelen op de werkvloer ook nog eens uitermate nuttig, volgens wetenschappelijk onderzoek! Saamhorigheid creëren is op afstand echt lastiger. Wat je ook veel hoort; thuiswerken is fijn, maar de grens met privé vervaagt. Een van onze kandidaten:

“Mijn keukentafel stond voor samenzijn, eten en familie. Nu heb ik er ook lastige calls en saaie teammeetings. De associatie bij die plek is echt veranderd en wat mij betreft niet ten goede."

Hybride werken is de norm

Als goede werkgever in de zakelijke dienstverlening ontkom je er niet aan de oplossing te bieden waar de werknemers om vragen; flexibiliteit en maatwerk. Op kantoor vind je collega’s om mee samen te werken, van te leren en het gezellig mee te hebben. Thuis werk je om de file te vermijden, meters te maken en de loodgieter op te vangen. Zoals een kandidaat van ons zei:

“Mijn hele studietijd heb ik al thuiscollege gevolgd, en bij mijn eerste baan zat ik vanuit huis dossiers te kauwen. Ik snak naar menselijk contact, maar geef me de vrijheid om mijn werkstijl in te richten naar mijn persoonlijke behoefte.”

Kortom, aanpassingsvermogen en persoonlijke benadering zijn cruciaal. Geef je medewerkers de vrijheid om hun werk in te richten zoals het bij hen past, zodat ze zowel thuis als op kantoor optimaal kunnen presteren.

Ontdek de kracht van hybride werken!

Check onze vacatures waar hybride werken de norm is.

Vacatures bekijken
Deel deze blog: